sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kotieläinpihan eläimiä osa 1.


Viimeksi blogissa on toivoteltu hyvää Juhannusta ja olin juuri aloittanut työkokeilun Kissankulman kotieläinpihalla. Ajattelin nyt laitella lisää kuvia ja juttua noista eläinpihan asukeista :)
Viihdyin eläinpihan töiden parissa erittäin hyvin ja ensimmäisen kuukauden sopimuksen jälkeen sovin vielä n. 1,5 kk jatkosta. Lopetin kotieläinpihalla syyskuun lopussa oltuani siellä lähes koko kesän, eli n.2,5 kk
Opin kovasti eläimistä, varsinkin hevosista, jotka oli mulle hirmu vieraita. Jatkaisin mielelläni vastaavissa hommissa, jos siitä saisi kunnon palkkaa. Kannoin vesiä, putsasin aitauksia, esittelin eläimiä vierailijoille ja autoin lasten leireillä. Ja teitysti sain rapsutella ja halitella kaikkia elukoita <3

Kuvia on aivan hirveät määrät, varsinkin aluksi tuli otettua päivittäin kuvia eläimistä <3 Joten muistellaan kesää seuraavien kuvien muodossa.

Iita seurasi laitumen reunalle seuraamaan meidän heinäntekoa.

Iita kerjäämässä rapsutuksia.
Lapinlehmä Iita. Aivan ihastuttava tapaus! niinkuin tietty kaikki elukat ;) Iitan kavereita on aasit Masa ja Vilho ja tietty ihmiset. Jos aasit otetaan aitauksesta on Iitan päästävä mukaan tai tulee surku.

Masa-aasi

Vilho-aasi alkukesästä vielä tuuheassa talvikarvassa harjattavana.

Vilho ja Masa
Näissä kuvissa Vilholla on vielä mahtava talvikarva, josta se olikin helppo erottaa Masasta. Molemmat aasit ovat ruunia ja niillä voi ratsastaakin. Aasit ja Iita on erottamattomia ja varsinkin Vilhon saa huutamaan sitä kovaa aasin huutoa jos Masan vie pois sen näkyviltä, samoin Iita tulee hyvin levottomaksi jos ei saa olla kavereidensa kanssa.

Vuohikasa! Läikkä, Kerttu ja Kielo.

Kielo tuumailee sopivaa pakoreittiä.

Kerttu kiipesi leipävarkaisiin.

Missä syötävää, siellä vuohi, korkeudella ei ole väliä.
Minä ja Kerttu :)
Vuohet!! Siis niin ihania otuksia! Oon aina tykännyt vuohista ja niitä halunnut ja tiesin jo ennestään että ne on aikamoisia tuholaisia, niin nyt sitten pääsi kyllä käytännössä näkemään... Ne syö aivan kaiken mihin yltävät, ja nehän yltää! Vuohet ei myöskään pysy oikeastaan minkäänlaisessa aidassa, vaan viipottavat vapaana ympäri pihaa, etsien syötävää :D  Kaikesta huolimatta ainakin nämä yksilöt olivat niin hurmaavia otuksia! Rapsuteltavia, pusuteltavia, kaikenkaikkiaan rakastettavia. Kesällä vuohet elelivät lampaiden kanssa samassa aitauksessa, milloin eivät siis maanneet keskellä pihaa tai tehneet tihutöitään.
Bää! Laumanen suomenlampaita, näiden nimiä en oppinut muutamaa lukuunottamattta.

Lammaskuiskaaja.

Estelammas Bambi! Bambi on lampaista kesyin ja osaa hypätä esteitä.
Lampaat, nuo villapallot! Heti ekana päivänä pääsin kokeilemaan lampaan keritsemistä ja villat on tallessa ja pestynä odottaen johonkin projektiin pääsemistä. Lampaat on kyllä hauskoja ja juuri niin laumaeläimiä kuin kerrotaankin. Lampaatkin saivat vaellella pihalla vapaana rapsuteltavana.

Tässä oli ny alkajaiskiksi kuvia, taitaa olla viisainta jättää loput kuvat eri postaukseen, ettei ihan kilometristä postausta tule :) Tästähän siis puuttuu vielä hepat ja linnut ainakin. 

Saa kysyä, jos jokin askarruttaa, tosin ihan hirveän mahtava tietämys mulla ei ole eläimistä yhden kesän perusteella.


1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Ihana postaus!:) varsinkin bambi kuvat!